De Intake

[one_sixth]

Onze werkwijze
Gezondheid CV
Waarom gezondheid CV
De Behandeling

[/one_sixth]

[two_third]

Wat Vooraf gaat aan de intake

Huiswerk: het ‘gezondheid cv’
Voor de intake vraag ik u een uitvoerige ‘gezondheid cv’ op te stellen. Dit is een – liefst chronologisch – overzicht van ziekte, operaties, ziekenhuisopnames en -onderzoeken en gevolgde behandelingen.
Lees meer..

Waarom een ‘gezondheid cv’
Het ‘gezondheid cv’ brengt de gehele voorgeschiedenis van uw gezondheid en ziekte in beeld. Het zorgt tevens voor een vlotte start van het IMT-traject.
Lees meer..

De Intake

– Doel van de intake
– Wat wordt besproken / gedaan
– Voorbereiding
– ‘Huiswerk’

Doel van de intake

Het doel dat de IMT-therapeut zich stelt is stoornissen in het lichaam te identificeren en te isoleren. Dit proces begint met een eerste gesprek en een review van de medische historie van de patiënt. De therapeut ontdekt hoe de patiënt tegen zijn of haar eigen gezondheid aankijkt, door de wijze waarop zorgen worden verwoord en voorgaande ziektebeelden worden omschreven. Hij legt daar zijn eigen diagnose naast om de oorsprong van de (ernstige) ongemak(ken) te verklaren.

Wat wordt besproken / gedaan?

De intake is tevens het eerste consult. Ik neem met u uw gezondheid cv en medicatie / supplementen door en bekijk het slijtagepatroon van de schoenen die u heeft meegenomen. Welke wensen ten aanzien van uw gezondheid heeft u geformuleerd? We bespreken hoe IMT+ u daarbij kan helpen. Aansluitend beginnen we met een eerste behandeling; daarbij houdt u uw kleding aan. Let op: het eerste consult duurt ongeveer drie uur.
U gaat naar huis met ‘huiswerk’.

Voorbereiding voor de intake

De intake is tevens het eerste consult; daarom is het prettig als u goed beslagen ten ijs komt. Vooraf werkt u bijvoorbeeld aan uw gezondheid CV. Hieronder vindt u een overzicht van overige aandachtspunten.

Neem iemand mee
Er komt tijdens de intake veel informatie op u af, verbaal en met illustraties. De ervaring leert dat het fijn is als uw partner of een ander vertrouwd persoon meekijkt en -luistert. Samen onthoud u meer van wat is besproken. Bij kinderen tot 12 jaar dient altijd een ouder of verzorger mee te komen.
Ook kan het prettig zijn als u niet zelf naar huis hoeft te rijden. Het consult blijkt voor velen niet zo zeer pijnlijk, maar wel vermoeiend te zijn.

Medicamenten / supplementen
Bij IMT kijkt de therapeut naar de gehele mens. Eventuele medicamenten, supplementen en speciale voedingscomponenten neemt u dus ook mee. Deze zijn eenvoudig te testen op nut of schadelijkheid.

Schoeisel
Gedragen schoenen vertellen veel over uw houding en beweging. Neem daarom schoenen mee die u regelmatig draagt en schoenen waarmee u sport. Met name oudere modellen zijn welkom, om slijtagepatronen te kunnen vergelijken.
Vergeet niet om ook alle inlegzolen of andere aanpassingen in of om de schoen in te pakken. Als er problemen zijn met de huid van de voet – denk bijvoorbeeld aan blaren of eelt – dan zie ik ook graag uw sokken.

Kleding
Tijdens het onderzoek en de behandeling kunt u uw kleding aanhouden.
Trek daarom soepele kleding aan met zo min mogelijk stiknaden. Géén spijkerbroek.
Alleen voor evaluatie van de huid, bijvoorbeeld bij littekens, zal ik u vragen (een deel van) de kleding opzij te schuiven.

Huiswerk
Huiswerk heeft meestal betrekking op bewegen, eten en rust. Als dat van toepassing is krijgt u tips over zaken die u snel een stukje verder helpen. Denk aan schoeisel, sieraden of stoffen die u draagt.

[/two_third]